Подлезът под кръстовището на столичните булеварди "България" и "Гоце Делчев" е в окаяно състояние.

Част от помещенията са се превърнали в бунища, а няколко павилиона са с изпочупени стъкла. За това сигнализират жители на столицата във Facebook.

"При тази ситуация се огледах в хубавите дървени легълца на кварталните бездомни кученца Сара и Бенджи, съответно на 16 и 12 г.! Изнесени са от служители на Столичния инспекторат, защото загрозявали подлеза$, пише Татяна Стефанова.

"Има ли право някой да конфискува тези легла без предизвестие? Хубаво е да се види как хора, чиито заплати идват от нашите данъци, се разпореждат с лека ръка с нещо, платено с парите на гражданите! Хубаво е да се види и как средствата на данъкоплатците се разходват, за да се унищожи нещо, което те са платили с доброволно събрани средства в помощ на бездомни и беззащитни същества!", коментира тя.

"Занесох едно легло на възрастното куче в подлеза на метростанция "Сердика". Вдигнаха го точно за ден. Една единствена студена вечер успях да видя как кученцето се е свило в мекото легло. Толкова заслужи, че грози "прекрасната" ни столица и подлез - един ден на топло и меко!", разказа Дарина Кузева.