Улица „Остромила“ в Пловдив отново стана сцена на катастрофа, предизвиквайки тревога сред местните жители и поставяйки въпроса кога и дали ще бъдат взети адекватни мерки за регулиране на движението. Кръстовището на "Остромила и Коматевско шосе, където само преди дни отново се случи инцидент, е нерегулирано, а и двете улици са известни сред пловдивчани със своята натовареност и липса на достатъчна организация на трафика.

Преди час тук отново се блъснаха два автомобила, което предизвика поредното задръстване. Щетите по колите са сериозни, слава богу, няма ранени.

През последните години ул. „Остромила“ се превърна в един от основните пътни възли за жителите на района, свързващ важни квартали и осигуряващ достъп до централните части на града. Натовареността на улицата непрекъснато нараства, особено след затварянето на Бетонния мост, което създава предпоставки за инциденти, особено на кръстовищата без светофари или ясни указания за приоритет на движението.

Трафикът по улицата се засилва в пиковите часове, когато както местните жители, така и огромният брой преминаващи камиони на строителни фирми, работещи в района, създават задръствания и опасни ситуации. Чудим се какво точно трябва да се случи, че движението да бъде адекватно регулирано и да не се оставят водачите да се справят сами с хаоса, често водещ до катастрофи.

Отговорността за организацията на движението по улиците на града носи общинската администрация, както и компетентните органи по транспорт и инфраструктура. Време е да поемат отговорност за незабавно разглеждане на този участък и за предлагане на ефективни решения, преди да възникнат по-сериозни инциденти.