Загасен е пожарът, който избухна в двора на ОП "Чистота" на ул. "Даме Груев" 64 в Пловдив, съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.

От пожарната дипълниха, че са били запалени струпани боклуци. Сигналът е получен малко преди 6 ч. сутринта.

4 екипа огнеборци гасиха пламъците. Няма данни за засегнати постройки на дружеството.

Голям пожар лумна в Пловдив ВИДЕО+СНИМКИ

Какви са мащабите на пожара и има ли опасност от обгазяване, предстои да се изясни. Шофьори, които минават в района, споделят, че димна завеса, наподобяваща мъгла, е покрила пътищата. 

Според директора на предприятието Десислава Георгиева служител на денонощната охрана е забелязал пожара. А реакцията на огнеборците е била бърза. Тя съобщи в ефира на Нова, че огънят е тръгнал от частта за текстилни отпадъци - остатъци от дървесни материали (стари дограми и шкафове), които се съхраняват в обекта.

"Няма пострадали, пожарът е потушен бързо. Горели са дървени и едрогабаритни отпадъци, които са от домакинствата на град Пловдив. Те се разтоварват от граждани на площадката на "Чистота". Издали сме превантивни предупреждения към гражданите и към учебните заведения и ясли по възможност да не извеждат децата навън и да затварят прозорците.”, каза за TrafficNews зам.-кметът по екология Иван Стоянов.

Той допълни, че има 24-часово видеонаблюдение от камери и записите им в момента се свалят от полицията. Ще се извърши разследване, за да стане ясно дали пожарът е умишлен.

Оказа се, че до депото хората имат достъп по всяка време и всеки може да влезе свободно.

"Имат достъп. Ние имаме площадка за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинства, която е с работно време, но тук нямаме бариера", каза още той.

На място пристигнаха още кметът на Пловдив, Костадин Димитров, и кметът на район "Южен" Атанас Кунчев.

По непотвърдена информация огънят е умишлено запален. Дали ще бъдат взети мерки депото да бъде с ограничен достъп, предстои да стане ясно.