Избухна пожар край Карлово, област Пловидв. За това алармираха местни жители в социалната мрежа Facebook.

Горят площи в посока град Баня. Огнището се намира на недалеч от последните блокове на Карлово, показва снимка, разпространена от местни жители.

Припомняме, че за днес в цялата страна бе обявена опасност от пожари.

За територията на Южна България жълт код бе обявен за областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и Благоевград.

Нови подробности за пожара, избухнал в поликлиника във Варна

Възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Пожарите са трудни за овладяване. Действията по погасяване са ограничени само по фланговете на пожара.

Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите, уточняват от Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

От там призовават гражданите да бъдат внимателни, да не хвърлят незагасени цигари, да не палят сухи треви и стърнища. 

Обновена: Малко след 13 часа се запалилили житните блокове край Карлово. Пожарът бързо се разви на голям фронт и успя да нанесе щети върху част от склад на „Българска роза“- Карлово. Наложило се е временно да бъде спрян влакът София – Бургас. Стихията унищожи около 100 дка овес, розови насаждения и овощни градини в Карловско. Към този час ситуацията в Карлово и Розовец е овладяна, съобщиха от РДПБЗН- Пловдив.

Очаквайте подробности!

Снимка: Галина Шотлекова