Жена сподели в социалните мрежи "прекрасната гледка" рано сутринта пред Народния театър "Иван Вазов". "Добро утро от градската градинка пред Народния театър", пише Мая Русева.

В публикацията си във Facebook, която видя и GlasNews, тя е споделила друга снимка от масата за шах.

"Това със сигурност не го е направил някой, който играе шах.", подчертават коментиращи, като някои добавиха, че подобни маси за шах трябва да се махнат, защото "на тях хората пият, вместо да играят". "Жалко е просто, затова няма да има нищо в България. Като се направи нещо не се пази.... Да ги махат тия маси за шах.", смята човек.

"Такива мърлячи ги има навсякъде из Европа, разликата е че рано сутрин всичко се изчиства.", коментира човек, като обвини кмета Васил Терзиев в бездействие. "Тук говорим за възпитание и отношение. Защо японците чистят след себе си по време на футболните мачове, въпреки че има чистачи? Не е толкова труден отговора!", го оспори коментиращ.

Снимките отвориха и полемика в мрежата относно това работата на охранителя, който по думи на софиянци "по цяла вечер спи в кабинката си."

Мъж, най-вероятно разговарял с охранителя, сподели: "Охраната каза: "За тия пари дето взимам толкоз, ще идвам да се наспивам тука и това е!"

Някои се възмутиха и настояха, че "не трябва и тези пари да взима". "Тогава да спрат охраната и няма и тия да взима. Ако професионалната му отговорност стига до това, че да няма желание да звънне до 112 примерно, то да се маха.", пише потребител.

"Охраната е да въдворява ред, а не да спи. Като иска да спи през работното си време - да не работи. Спи се в къщи.", смята друг коментиращ.

Снимки: Мая Русева