Кметовете на „Марица“ и Трилистник Димитър Иванов и Мирчо Петров прерязаха лентата на най-мащабния инфраструктурен проект в общината на събора на селото. Изцяло обновени са водопроводната и канализационна мрежа, асфалтирани са улиците в селото, изградена е пречиствателна станция за жителите.    

„За мен е чест да открием поредната придобивка за нашето село. Минахме през разкопаване на улици и безводие по няколко дни, но завършихме 12-километровата ВиК мрежа и асфалтирахме 11 км улици“, заяви пред стотиците събрали се на площада на Трилистник Мирчо Петров, който покани на сцената пред читалището Димитър Иванов.

„В името на децата се опитваме да облагородяваме нашите села и да ги направим още по-прекрасни, още по-комфортни, за да живеят по-добър и достоен живот от нас. Щастлив съм, че сме заедно на този празник. Кметът Петров има заслугата да се случат много неща в Трилистник с неговата настойчивост, отговорност, постоянство и с грижата към хората. С инвестицията, която направихме, Трилистник се превърна в първото село в Община Марица с подменени водопровод, канализация, пречиствателна станция и цялостно асфалтиране на уличната мрежа – трудна задача, с която се справихме в срок и с качествено изпълнение. С Божията помощ си пожелавам да имаме сили във всички населени места в общината да реализираме подобни инвестиции“, подчерта кметът Иванов. Той допълни, че ако жп прелезът и надлезът са били отговорност на администрацията на общината, са щели да бъдат готови досега, но те са ангажимент на държавата. „Нямаме вина с кмета Мирчо Петров, че държавата не си е свършила работата в срок и на време“, допълни той. След това пожела здраве, късмет, сили и благословение за всички.

Отец Димитър благослови начинанието и жителите на Трилистник. Самодейните състави от читалище „Йордан Колев“ продължиха с празничната програма, като бурно аплодирани бяха изпълненията на най-малките танцьори и певци.

92-годишният Спас Генчев сподели, че е изключително развълнуван да посрещне събора на селото с нови улици и с подменена ВиК мрежа. „Всички се радваме на новата придобивка. Много хубави неща се направиха. Асфалтираха навсякъде в селото и нашата улица също. Имаме ново кметство. В центъра стана много красиво. Опитвам се да помагам с каквото мога. Кметовете да са живи и здрави. Много неща направиха и да продължават да работят“, каза дядо Спас, който до миналата година е пеел в групата към местното читалище, с която са имали десетки участия из страната. „Преди две години за малко да пострада и нашата къща от наводненията. Беше страшно. Много къщи бяха заляти и хората бедстваха. Надявам се управляващите да помислят за населението, да огледат реката, да разчистят коритото, за да няма потърпевши от бедствията“, сподели дядо Спас. Той с радост гледаше тържеството, организирано от хореографа Живко Тонев.

По-късно хорото на събора поведе Мирчо Петров, който е шести мандат кмет на Трилистник. След това Димитър Иванов пое трибагреника и заедно с него заиграха жители и гостите на Трилистник, най-малкият сред които бе двегодишният Дарин. Народното веселие продължи с формация „Три звезди“ с ръководител Ангел Калчев. Специални гости на празника бяха председателят на Общинския съвет Виолета Христодулова, кметове и общински съветници.