Граждани, мотористи и приятели на 24-годишния Момчил Георгиев се събраха в 12 часа пред сградата на Министерството на вътрешните работи в София. Причината - да настояват за истината около смъртта на Момчил.

В началото на април младежът катастрофира. Според полицията той е самокатастрофирал, но близките смятат, че той е убит, казаха организираторите на протеста.

"Катастрофа или убийство? Все още няма категорични доказателства, какво, кой и как отне живота на младежа с опит и уважение в мото занаята и мото клубовете", пише организаторът на протеста, Симон Милков. "Според разследващи причината е пътен инцидент, близки и приятели обаче не вярват във версиите на разследващите в малкото, но изпадано в зависимости – РУ Попово", допълва той.

"Момчил умира на 2 срещу 3 април т. г. Той е открит може би, УБИТ, в нива до пътя към село Кардам на главен път Попово – Разград. Според официалното разследване той е самокатастрофирал на пътя край град Попово, близо до село Кардам. От Окръжна прокуратура в Търговище съобщиха, че събраните доказателства не предполагат други причини за смъртта на мъжа, освен получените при пътния инцидент травматични увреждания, оказали се несъвместими с живота."

„Случаят с Момчил е Цалапица 2“, смятат протестиращите, които се канят да блокират възлова транспортна отсечка и центъра на София, ако исканията им не бъдат чути.

"В деня за размисъл нека помислим какво искаме. Силна и справедлива държава с МВР, съд и прокуратура работещи в полза на нас гражданите или службогонци, които помагат престъпленията да бъдат прикривани и убийците да се разхождат свободно по улиците ни и сред децата ни. В този протест няма нищо политическо, това е гласът на гражданите, които искат спокоен и достоен живот и ще е хубаво освен институциите този глас да бъде чут и от политиците!", написа пък Диана Русинова.

Снимки: БТА

Обновена: 14:12

Протестиращите са блокирали "триъгълника на властта".