Лек автомобил озадачи пловдивчани на кръстовище в града. Превозното средство е забелязано на светофара между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ с „Източен“. Прави впечатление, че от ауспуха на возилото, се носят гъсти пушеци, от които в един момент колата дори не се вижда.

„Евро 7,“ написа шеговито авторът на кадрите.

Често потребители в социалните мрежи, при подобни гледки, се питат да не би колата да е на дърва и въглища, за да се носи тази задушлива миризма.

Колата вероятно е с дизелов двигател, което е една от причините за предвижданите промени от 2035 година, когато в ЕС ще могат да се регистрират само нови автомобили, които не изпускат вредни емисии.

Надеждите са подобни да са все по-рядко срещани особено след въведените промени за годишните технически прегледи. Припомняме че новото при проверката на колите е всички уреди за измерване да бъдат свързани със системата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Ако нововъведението не е реализирано до момента, съответният пункт не може да работи. Така през изминалите месеци на много шофьори се наложи да направят ремонт, а на други - да помислят за нова кола.