Състоянието на детето и моториста, които пострадаха при тежък пътен инцидент вчера, е стабилно и без опасност за живота. При катастрофата 14-годишно дете загина на място в село Български извор.

Инцидентът блокира движението по пътя София – Варна. Мотористът е блъснал двете деца на 14 и 16 години, които са управлявали скутери. 14-годишното дете умира след удара. По случая е образувано досъдебно производство.

Тежка катастрофа по пътя София – Варна, има блъснати деца, едното е загинало*

"За съжаление един нелеп инцидент. Вчера към 17 и 20 часа в районно управление на Тетевен е приет сигнал на телефон 112 за постъпило ПТП с пострадали лица, едно от които е починало. На място веднага е отишъл екип от Районното управление на Тетевен. Своевременно са предприети действия за обезопасяване на пътния участък“,обясни главен инспектор Илия Нешев,който е началник на РУ Тетевен към ОДМВР Ловеч.
Пострадалото момче и моториста са били транспортирани по спешност от МБАЛ Ловеч в МБАЛ Плевен. Те са без опасност за живота.

„Искам да отправя апел към всички институции, родители семейства – всички да се обединим и да противопоставим срещу този травматизъм на пътя“, каза още главен инспектор Нешев.

Към настоящия момент е образувано досъдебно производство, което да изясни обстоятелствата при инцидента. Ще бъде снет и видеоматериала от камерите в района. По думите на главен инспектор Нешев пътят е обезопасен, има поставени пътни знаци и легнали полицаи около мястото на инцидента.

11 глоби за различни нарушения е имал мотористът. Глобите на 49-годишния мъж са различни. Сред тях има за неправилно паркиране, че не е минал технически преглед, превишена скорост и други. Освен фишове, има и актове. Разликата е, че при тях освен парична санкция, се отнемат и контролни точки.

Стана ясно кое е момчето, убито намясто от моторист СНИМКА