Столичани попаднаха на абсурдна ситуация, която буди въпроси.

Мъж е забелязан да разхожда домашната си котка - дотук нищо нередно, той обаче е засечен да влиза в оградена с шарена оградка детска площадка. Ситуацията е от столичния квартал "Сухата река", като местни твърдят, че това съвсем не е първия път, в който техния съкварталец обикаля с питомеца си там.

Дама споделя и кадри от разходката - на тях се вижда писаната, водена на каишка и нейният стопанин. Те влизат в детската площадка, а котката смело изследва и детския пясъчник.

Кадрите са споделени в група на столичния квартал в началото на седмицата.

"Този редовно си разхожда котката на детската площадка пред бл. 86 и явно мисли пясъчника за котешка тоалетна", пише Паулина Г.
 
Случката бързо събира десетки реакции, не закъсняват и коментарите. Родители се гневят, настоявайки, че детските площадки съвсем не са място за разходки на кучета и котки. Не липсват и шегаджии, които се радват, че писаната се е поразтъпкала из столицата. Вижте някои от споделените мнения:
 
"Детската площадка не е място за домашни любимци, да си я разхожда около блоковете", отбелязва столичанин.
 
"Срамота!", коментира Катрин С.
 
"Ако мислите, че пясъчникът не се ползва от бездомните котки, много се лъжете. По-добре е да се покрива поне нощно време. Разбира се, не е редно нарочно да се водят там домашните котки, но по принцип тези пясъчници са доста замърсени", пише Лидия Г.
 
"Котките станаха кучета", недоумява Николай Д.