Днес движението за Варна в тунел "Правешки ханове" на автомагистрала "Хемус" ще е в една лента. Поради ремонт на осветлението ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента и трафикът ще е в активната.

Предвижда се ремонтът и ограничението да са в часовете от 09:30 до 15:30.

От 08:30 до 18 часа днес и утре пък ще се извършват ремонтни дейности в крайната активна лента в платното за София при 37-ми км, отново на "Хемус", като движението в участъка ще се осъществява в средната и в изпреварващата лента.

На магистрала "Тракия" също ще има ремонт във вторник – в участъка от 28-ми до 30-ти км в платното за София, от 08:30 до 18 часа, ще се ремонтира пътната настилка в активната лента, а трафикът ще се осъществява в изпреварващата.

Също на "Тракия", от 34-ти до 36-ти км в платното за Бургас, за ремонт на ограничителните системи от 09:00 до 16 часа ще се ограничи преминаването в изпреварващата лента. Движението ще се осъществява в активната.

От Пътната агенция призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация.