Мъж съобщава как се ползва "по предназначение" наскоро ремонтирания тротоар на ул. "Димитър Хаджикоцев" в град София.

Авторът сподели в социалните мрежи снимка на автомобил, паркирал изцяло на тротоара. Автомобилът е с шведска регистрация, като мъжът задава въпроса "Дали господинът или госпожата с колата на снимката ще паркират така в Швеция?"

"Зададох въпрос на кмета защо не слагат колчета, та отговора беше, че намали право. Това не го разбрах, но тротоарът ,който направиха пак по Хаджикоцев преди Църноок и срещу 139, вече е с изпочупени бордюри. А с внучето и с количката редовно минаваме по улицата, заради паркирали коли по тротоара. Така очаквайте и тук да е паркинг, удобно за някои - точно срещу поликлиниката. Това е положението. Те пред гаража ни спират, даже и в двора, като видеха отворена врата,какво да очакваш от примитивни създания - "то само за малко"", споделя жителка на кв. "Лозенец" в столицата.

"А в Швеция дали са оставили правилното паркиране и спазването на правилата на съвестта на гражданите, или осъществяват контрол, налагат санкции и така принуждават хората да ги спазват?", иронично се чудят граждани.

"Дали има смисъл от прекрасните тротоари ако ще са запълнени с коли?", се пита автора в края на публикацията си.