Родилка е починала в Кърджали, а лекари се броят за живота на новороденото ѝ бебе.

Жената е изпаднала в кома след извършено спешно родоразрешение. В крайно тежко общо състояние и интубирана тя е била транспортирана от Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Сергей Ростовцев” - Момчилград в кърджалийската болница.

Родилката е била въведена директно в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където при постъпването се констатира липса на сърдечна дейност. Въпреки предприетите реанимационни действия, родилката е починала.

Новороденото е постъпило в отделението по неонатология на лечебното заведение в тежко увредено състояние, което е наложило превеждане в клиника по неонатология от трето ниво на компетентност в болницата в Стара Загора.

Ръководството на болницата в Кърджали вече е информирало Министерство на здравеопазването, Изпълнителна Агенция „Медицински надзор“ и Регионалната здравна инспекция, предаде БТА.

От МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ изказват съболезнования на семейството и близките за тежката загуба.

През март в кърджалийската болница отново бе докарана родилка в тежко състояние, която почина. Тогава жената бе приета в септичен шок, със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура. Екипът, извършил спешното секцио, бе установил мъртъв плод.