Вчера в ОДМВР - Стара Загора са регистрирани два случая на пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци в градовете Казанлък и Стара Загора. И при двата инцидента пострадалите са пресичали на пешеходни пътеки.

Инцидентът от областния град е станал минути преди 10 сунтрита на булевард „Св. Патриарх Евтимий“. 57-годишен водач е блъснал 75-годишната жена, която пресичала. Жената е пострадала, но след амбулаторно обслужване е била освободена без опасност за живота.

Втората злополука е станала няколко часа по-късно, към 12 на обяд, на кръговото кръстовище на улиците „Кирил и Методи“ и „Чудомир“. Тогава 36-годишен шофьор на автомобил с марка „БМВ“ блъснал 77-годишна пешеходка, която се движела по пешеходна пътека. Пострадалата жена е получила медицинска помощ и е била освободена, като няма опасност за живота ѝ.

Пробите за алкохол и на двамата водачи са били отрицателни. И двете местопроизшествия са посетени и обслужени от полицейски екипи, които продължават да разследват обстоятелствата около инцидентите.

GlasNews припомня за инцидента от Габрово, в който автомобил блъсна две жени, пресичали неправлно. Два дни след инцидента едната от пострадалите почина в болница.

Кола блъсна две жени в наш град, пресичали неправилно СНИМКА

Почина едната от жените, блъснати на булевард в Габрово