Семейство от Асеновград се разминава на косъм от трагедия, която можеше да бъде поредната в нескончаемата черна хроника по българските пътища. Картината е до болка позната - млади и самонадеяни (засега ще се въздържим от по-точна квалификация) шофьори, седнали зад волана на скъпи возила, са решили на всяка цена да демонстрират превъзходство и мощ над всички останали участници в движението - и шофьори, и пешеходци. Правят го нахално, безотговорно и опасно - по правило както за себе си, така и за всички останали.

Примерите са много, а последният от тях е толкова пресен, че още не са изсъхнали цветята на гробовете на двама млади пловдивчани, а други трима още са в болница. Този път не се стига до фатален край - чист късмет или просто случайност. Ето какво написа Мария Георгиева от Асеновград във Facebook, надявайки се, че героите на историята й ще се засрамят. А може би и родителите им... 

"Не знам дали да се извиня на родителите на тези деца, за това че мъжът ми трябваше да ги превъзпитава днес, след като се разминахме на косъм от премазване с дрифт по калната улица "Илинден". Или може би пак общината е виновна, че не е почистила улицата и предоставя поле за изява на такива индивиди.

Или пък родителите им трябва да ни благодарят за това, че децата им получиха назидание, но и ги спасихме от гнева на съсед, който ако имаше брадва под ръка, щеше да я използва. Хора, ако не можете да обърнете внимание на децата си или да ги дарите с малко обич, поне не им купувайте коли, с които да демонстрират надмощие на пътя, застрашавайки чужди съдби и животи. Дано замесените се засрамят."

От коментарите под поста на асеновградчанката разбираме, че точно на това място такова поведение е ежедневие, не само от деца. "Тази улица я имат за магистрала".

"Тези "деца" явно не гледат новините, за да видят какво става по пътищата и затова се мислят за безсмъртни", смята друга асеновградчанка.

А мъж направо предлага: "Явно с шофьорската книжка трябва да получават и абонамент за черната хроника кой малък гъзар се е направил на кайма предната вечер. Със СМС-и и да не може да се блокира."