Жителка на Карлово алармира за сериозен проблем с отпадни води, които се стичат в двора на дома й.

Йорданка Крайчева публикува в социалната мрежа Фейсбук, че от месеци се сблъсква с изливане на мръсна вода и фекалии в имота й, причинени от запушен канал. Ситуацията, която според нея се случва на ул. "Юмрукчал" 46, се превръща в бедствие, с което семейството й не може да се справи.

Йорданка Крайчева посочва, че проблемът възниква ежедневно след 18 часа, когато повечето жители в района се прибират по домовете си и започват да използват водопроводните съоръжения – перат, готвят или взимат душ. Всичката мръсна вода, заедно с фекалиите, се стича през шахтата в двора й, покривайки цялото пространство с мръсотия и създавайки непоносима воня.

"Господин кметът на община Карлово и управляващите на ВиК Карлово и Пловдив са уведомени с жалба, подадена до тях преди два месеца, но и до днес отговор и действия от тяхна страна няма", пише Йорданка в своята публикация.

Жената допълва, че рояци мухи обитават двора й, а ситуацията се превръща в кошмар, с който семейството й е принудено да се бори.

Според Крайчева, до момента не е получен отговор нито от общинските власти, нито от ВиК дружеството, въпреки че те са информирани за проблема още преди два месеца. Липсата на реакция от страна на институциите поставя семейството в безизходица, принуждавайки ги да търсят алтернативни начини за справяне с този сериозен проблем. Йорданка споделя, че вече е потърсила и адвокат, за да защити правата си и да потърси разрешение по съдебен път.

Проблемът с отпадните води е не само неудобство за живущите на адреса, но и представлява сериозна опасност за здравето им. Във века на съвременните технологии и инфраструктурни решения, ситуация като тази, в която хора са принудени да живеят сред мръсотия и воня, е недопустима.

Отпадъчни води се изтичат в Стара река в Карлово?