На 3-ти октомври Татяна Шопова сподели в социалната мрежа Фейсбук своето разочарование от преживяване в градския транспорт във Велико Търново. Тя отправи предупреждение към хората, на които им се налага да ползват автобус №5.

Татяна разказва, че шофьорът е затворил вратите на автобуса, преди всички пътници да успеят да се качат. В резултат на това, ръкавът на нейната дреха бил защипан от вратата.

Макар да се е разминала без физическа травма, за Татяна това било плашещо преживяване, което я накарало да реагира на висок глас. Тя очаквала разбиране и извинение, но вместо това получила враждебност и неодобрение. Реакцията на част от пътниците я изненадала дори повече от поведението на шофьора. Вместо да застанат на нейна страна и да изискат повече внимание от водача, някои от хората в автобуса й се присмели с коментари от рода на: „Госпожо, защо крещите? Нали не ви счупи ръката?“.

В своята публикация Татяна посочва още, че кондукторът на автобуса не знаел името на шофьора, с когото работи всеки ден в продължение на дълги смени. Това оставило у нея впечатлението за липса на координация и професионализъм в екипа на градския транспорт.

Шопова завършва поста си с предупреждение към жителите на Велико Търново да бъдат внимателни, когато се качват или слизат от автобус №5.

„Има нещо неадекватно в тоя шофьор. Жалко, че не съм в системата, но и да бях - една птичка пролет не прави“, отбелязва тя.