Шофьор на автобус от столичния градски транспорт грубо изхвърля дете с колело от превозното средство, показва видео, споделено в социалните мрежи.

Шофьорът буквално хваща колелото му и го изхвърля през една от вратите, показа видеото от TikTok.

Според правилата на градския транспорт всеки пътник може да превози до два велосипеда, но само в определени часове — сутрин до 6:00 и след 18:00 часа. Това означава, че през почти целия ден, когато транспортът е най-натоварен, превозът на велосипеди е забранен.

"Знаем в кое превозно средство се е случило това – в автобус 1309 по линия 61. Водачът се казва Янко. Тече проверка по сигнала, който сме получили. Видяхме клиповете. Дружеството не толерира такова поведение от страна на нашите водачи", обясни инж. Петър Големехов, началник „Експлоатация" на „Столичен автотранспорт" пред bTV.

Той добави, че вчера вечерта е проведен телефонен разговор с шофьора Янко, който трябва да предостави писмени обяснения в рамките на днешния ден. В разговора Янко е заявил, че е бил провокиран с думи. Сега предстои преглед на записите от камерите в градския транспорт.

Наказанието на шофьора ще бъде според вътрешните правила на компанията, но нека не вменяваме предварително вина на водача“, предупреди инж. Големехов, като добави, че и самите шофьори често стават жертва на агресивно поведение от страна на пътниците.

Според Големехов правилата за превоз на велосипеди вероятно ще се преразгледат, тъй като в този си вид те са неприложими.

Видеото събра хиляди харесвания и коментари само за ден. "Защо е нужно това отношение, та той е дете.", пишат коментиращи. "Това отношение от страна на шофьора е страшно недопустимо, има милион други начини, с които може да каже на детето", добавят те. Други изтъкнаха факта, че шофьорът е нямало как да реагира така, освен ако е нямало причина. "Не мисля, че е само колелото. В моя град децата в градският викат, крещят и се бият. Винаги някой им прави забележка, но не спират.", пише потребител.

 

@cars_bulgaria_01

 

♬ original sound - Emkata@