Пазарджиклия сподели запис от видеорегистратора на автомобила си. Клипът показва кола, която ще прави десен завой. В момента на завиване мъжът набива спирачки, а от негово дясно изкача младо момче с електрическа тротинетка. За щастие, благодарение на бързите реакции на водача, не се стига до инцидент.

След това детето си продължава.

"Днес му се размина а утре? Утре... може би МБАЛ", написа мъжът в публикация в социалните мрежи.

Водачът уточнява, че се е движел с до 25км/ч, докато скоростта на електирческото возило била двойно повече.

277 са инцидентите с този тип превозни средства само за лятото. Това показва статистиката на МВР. При тези инциденти смъртта са си намерили 7 човека.

Двоен ръст на инцидентите с тротинетки - 277 само за лятото

"Детето е решило на играе на руска рулетка с живота си", пише коментираща. Други обвиниха родителите и начина им на възпитание. "Родители, възпитавайте децата си как да се движат с поредната си прищявка, за да не плачете и да си скубете косите след като стане беля. Лошото е, че когато стане беля горят две къщи - на пострадалия и на невинен попаднал в патова ситуация", казва потребител.

"За мен виновни са родителите, че са закупили този тротинетка", изразява мнението си жена. "Родителите трябва да научат децата си как да се движат по пътя, не може да обвиняваме децата при положение, че не са научени", уточнява мъж.

"Обществото е болно. На първо място са родителите, които не са изградили у детето си морални норми, чувство за отговорност, дисциплина, послушание, самосъзнание."

Някои обвиниха шофьорът, че не си е гледал в огледалата. Водачът отговори, че се изпреварва отляво, не отдясно.

Снимки: Стопкадри, Димитър Чонгов, чрез Facebook