Кирил Тодоров публикува във Фейсбук сигнал за нарушение, извършено от пътни полицаи, които по думите му са паркирали патрулка на надлез на автомагистрала "Тракия" на 13 октомври.

Според Тодоров, униформените са поставили автоматизирано техническо средство за контрол на скоростта, но самите те нарушавали закона, като паркирали на място, където това е забранено.

"Карам си тази вечер по автомагистрала "Тракия" и изведнъж какво да видя... На един от надлезите е паркирана една от новите патрулки на родната полиция. Инсталирали са камера и правят "скъпи" снимки. До тук добре, но се замислих: редно ли е органите на реда, които трябва да следят за спазването на закона за движение по пътищата, самите те да го нарушават? Преди години, когато четох правилника за движение, там пишеше, че е забранено паркирането на мост, подлез или надлез, и нямам информация тази забрана да е отпаднала", пише Тодоров в поста си.

Коментарите под публикацията подкрепят критиката към полицаите. "Господата милиционери законите не ги ловят... и те ще дават пример", пише Гуспата Х., а Николай А. добавя: "КАТ отдавна са се превърнали в бирници и основната функция по превенция и контрол е останала само на хартия".

Твърденията на Тодоров отново разпалиха обществен дебат относно ролята и отговорностите на пътните полицаи в спазването на закона и дали те самите могат да бъдат освободени от задълженията, които важат за всички останали участници в движението.

"Според вас, не са ли именно те хората, които трябва да бъдат за пример? Или на тях просто им е позволено всичко, понеже няма кой да ги санкционира, дори когато създават предпоставка за пътнотранспортно произшествие?", завършва публикацията си Кирил Тодоров.

Заглавната снимка е илюстративна.

Триногата работи "хоум офис": КАТ заложи камера в жилищен вход СНИМКИ

Следващо ниво: КАТ скриха камера в цивилен бус СНИМКИ

"Хранилка"? Дебнат шофьори преди изход от село в Смолянско

Мъж избухна заради тринога на пътя. Снима и обижда полицай ВИДЕО

Катаджийска хранилка: Опънали триногата на път с 10 км/ч. ограничение!?

Катаджийски финтове: Пак се свират в храсталаци, а камерите – на "хранилки"