Вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставката на директора на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Георги Чергов, съобщиха от пресцентъра на МВР. Това се случва след трагичния инцидент, при който 6-годишно момче простреля смъртоносно баща си, 49-годишния Николай Филипов, с пистолета му на служебното му място.

Трагедия в Пловдив: 6-годишно дете уби баща си

От пресцентъра на полицията заявиха още, че се извършва проверка, като е образувано и дисциплинарно производство.

Репортер на TrafficNews се опита да се свърже с директора на пловдивската полиция, но той не отговаря на телефона си.

Искането за оставката му идва в деня, в който се случиха две тежки ПТП-та в Карлово и Сопот. При тях двама възрастни пострадаха тежко, като единият почина, а другият е в критично състояние. В социалните мрежи пък хората изразяват възмущението си от липсата на всякакъв пътен контрол от страна на РУ- Карлово, въпреки че в него работят над 50 души.  

Серия от катастрофи в Пловдивско, има тежко ранени

Според местните в последната година униформените в района на Карлово тотално са абдикирали от своите задължения по превенция на пътния травматизъм. Аналогична е ситуацията в Пловдив, където въпреки заявките за завишен контрол от страна на пловдивската полиция – такъв не се забелязва.

След трагичния инцидент на бул. „Руски“ от Пътна полиция започнаха акции по пловдивските пътища, които обаче бяха осъществени повече за лъскане на имиджа на директора в медиите. В същото време пловдивчани всяка вечер биват будени от гонки между автомобили и мотористи, които са из целия град, а видно контролът липса.

Очаква се скоро вътрешният министър Калин Стоянов да обяви мотивите, с които се очаква оставката на Георги Чергов, както и самият да вземе позиция по искането.