Класни стаи и актовата зала в старозагорското Второ основно училище „П. Р. Славейков“ са били наводнени по време на падналия вчера следобед дъжд. Това съобщи във фейсбук директорката на училището Милена Желязкова. 

"Гледката беше ужасяваща и инфарктна - паднал таван, течащи тавани, вода по паркет, чинове и столове“, написа Желязкова.

Тя посочи, че вчера е разговаряла с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, ресорният заместник-кмет Надежда Чакърова и обществения посредник Иванка Сотирова „Те ме увериха, че община Стара Загора ще помогне за възстановяване на щетите. Същото уверение изказа и фирмата, която работи по ремонта на покрива“, посочи още директорът.

Тя изказа благодарност към секретаря на местната администрация Николай Диков и съпругата му Надежда Дикова, които първи са се отзовали и са помогнали. „Благодаря на колегите, които също бяха там в този момент и бяха съпричастни. Благодаря и на всички онези, които се включиха като доброволци, за да подсушим пода и да изнесем столове и чинове. В такива моменти е важна правилната реакция, хора, които са добронамерени, хора, които помагат и наистина да мислят и приемат училището за храм на знанието, откъдето всеки е тръгнал“, допълни Милена Желязкова.