12 "труженички" от магистралата буквално окупираха околовръстния път на Стара Загора през уикенда, след като заради цялостен ремонт на отсечката от "Тракия", в близост до Чирпан, движението на автомобилите беше отбито.

Проститутките, на видима възраст от 15 до към 45 години, са заели всички възможни отбивки като приканвали потенциалните си клиенти с дръзко излизане на пътното платно и недвусмислени жестове.

Ремонт на нови 16,5 км от подскачаща "Тракия", при връзката с "Марица"

Елитната "чета" от жрици пък дискретно е охранявана от няколко сутеньори, паркирали автомобилите си направо в канавката.

Две от жриците, представили се като Силвана и Марияна, обясняват пред "Монитор", че за пръв път заработвали в този край на България. И двете били от северната част на страната ни, но "приятелите" им ги докарали тук в началото на миналата седмица и ги настанили на квартира в евтин хотел.

Едва три – четири от "какичките" се оказват местни, идвали от сливенското село Градец и се настанили при познати в новозагорската ромска махала, официално наречена квартал "Шести".

По думите на Силвана за пръв път работели в България, преди "короната" си вадели хляба във Франция и Нидерландия, за където се надяват отново да заминат в най-скоро време.

Местните тарифи били в пъти по-ниски от европейските, оплаква се Марияна, но при липсата на възможност за гурбет поне засега се съгласили да предлагат оралната услуга за 20 лева, че и за 10.

Всяка от тях си носела презервативи, а "пазачите" им се грижели за термоси с топла вода за хигиенни цели.

Жриците са категорични, че сутеньорите им платили да си направят PCR-тестове. Една от тях дори била ваксинирана и затова нямала никакви притеснения, че може да "ковидяса".