Кадър в социалните мрежи показва как деца стоят до автомобил на спешна помощ. По информация на автора става дума за дете, на видима възраст от десет години, което е паднало, карайки електрическа тротинетка. Вследствие на падането, то е извадило рамото си. Инцидентът е от Плевен, станал е късно снощи.

Очевидци разказват как децата са карали тротинетките си с над 70 км/ч из центъра на града. Те са притеснени, защото е възможно да се забият в някой случаен минуват. "Следващият ще убият някого", допълва жена. Хора споделят, че бясното каране не се случва само из центъра, ами и на други места. "През нощта, с голяма скорост от Сторгозия към колелото, три броя с по две хлапета... без светлини. Без малко да стане мелето", коментира мъж. "И по ул. "Неофит Рилски" мина една такава гонка от тротинетки. Чист късмет беше, че нямаше коли, защото се движеха по пътното платно и се изпреварваха", го допълва жена.

Коментиращи веднага обвиниха родителите на децата. Първо, защото им позволяват да стоят до толкова късно вечер, и защото безпроблемно им осигуряват електрическите средства за придвижване. "Децата , за съжаление, ще станат като родителите си - безотговорни", се пише из коментарите. "Всичко зависи от възпитанието и контрола на родителите!"

Жена допълни информацията, като сподели, че двете деца от снимката тръгнали след линейката по ул. "Кирил и Методий". "Пълно безумие е това", написа тя.

От видео на Ася Симеонова се вижда как зад колата, в която е била, карат четири тротинетки. Не се уточнява обаче от кога е клипът и дали въпросните участници в пътното движение са същите младежи.

Снимка: Оги Симеонов