Започва дисциплинарно производство срещу полицай заради смъртта в ареста на мъж в Ямбол. Назначена е и вътрешна проверка, казаха от полицията в града. А семейството продължава да се съмнява, че срещу сина им е упражнено полицейско насилие.

Четвърти ден след загубата на единственото им дете близките нямат отговор какво се случва в събота между 1 и 3 ч. сутринта, когато той издъхва .

От полицията в Ямбол казаха, че има дисциплинарно производство срещу техен служител, но отказаха да уточнят дали е бил на работа във фаталната нощ. От спешния център потвърдиха, че Иван е доведен от униформените след задържането му. Както е по процедура - дежурен лекар дава съгласие за ареста, пише bTV.

 

Убийство или самоубийство? Откриха мъртъв млад мъж в ареста

Близките продължават да търсят отговори. Твърдят, че на снимките от полицията веднага след смъртта му, Иван не е с дрехите, с които е излязъл от вкъщи.

 
Окръжната прокуратура в града води разследването, което ще покаже дали Иван е убит или се е самоубил, каквато е първоначалната версия. Последните му снимки в социалните мрежи са от приюта за бездомни животни във Варна, където работи шест месеца.