Малко преди 2 часа, когато приключи полицейският оглед, е било напълно възстановено движението по магистрала "Тракия" след тежката катастрофа от снощи.

При инцидента на 356-я километър в посока Бургас, малко след разклона за Българово, загинаха трима души, а други трима бяха тежко ранени.

Първи СНИМКИ от касапницата с три жертви на магистрала "Тракия"

Три станаха жертвите на катастрофата на АМ "Тракия"

Аутобанът не беше затворен, но движението бе затапено и се извършваше само в изпреварващата лента.

По все още неустановени причини микробус катастрофира и след като се удря в крайпътната лява мантинела, се преобръща извън пътното платно по таван.

Основните версии са техническа неизправност или умора на шофьора.

Автомобилът е имал спирачен път около 10 м. По траекторията, отбелязана върху асфалтовото покритие, се вижда, че водачът е правил опити да овладее колата, съобщава "Флагман".

От полицията уточниха, ще пътуващите са работници, които са полагали асфалт в базата Безмер край Ямбол и са се връщали към Бургас.

Сред жертвите е шофьорът - 49-годишен мъж от Карнобат. Другите двама загинали са от бургаския квартал "Рудник“, на 32 и 38 години от Свети влас и село Дъбник.

Ранените са с множество травми. Двама от тях са с опасност за живота в реанимация, а третият е под наблюдение в отделението по неврохирургия на Университетската болница в Бургас.