Пловдивчанин заплаши с побой и саморазправа екип на ОП "Паркиране и репатриране". Екшънът се разиграл вчера, на ул. "4-ти януари" в центъра на Пловдив, до баня "Старинна". Мъжът бил паркирал автомобила си на Синя зона и пуснал SMS. Десет минути , след като платеният престой изтекъл, в района минал екип на общинското предприятие и сложил скоба на колата. Малко по-късно пловдивчанинът открил "арестувания" си автомобил и изпаднал в ярост, пише TrafficNews.bg.

Обадил се на дежурния телефон и когато служителите на "Паркиране и репатриране" пристигнали, той започнал да крещи и да ги заплашва. "Сваляй скобата! Какво ми се правите на отворени! Ще давам аз по 200 лева на месец за смс- и , а вие ще ми слагате скоби. Как няма кой да ви изтрепе! Помияри!" крещи мъжът, който се представя като Стефан Харизанов. След това им разпорежда да му почистят бележката от предното стъкло и хвърля на земята парите за глобата. Той твърди, че не е получил напомнящ смс и затова не е платил втори час престой. 

Директорът на общинското предприятие Нъшан Деркалестаниан коментира, че е получил жалба от Харизанов и е разпоредил вътрешна проверка. "Скобата е поставена абсолютно законно, след като са били изтекли 10 минути от края на заплатения престой. СМС-ите , които изпращаме са доброволен акт, а всеки гражданин има ангажимент да следи кога му изтича зоната. В случая нашата система отчита изпратен предупредителен смс за изтичащо време. Така, че няма никакво основание гражданинът да се отнася с такава агресия към екипа ни" заяви началникът. 

Видеото показва, че въпреки проявената агресия, служителите на предприятието са запазили самообладание и влезли в тона на Харизанов.