Минисметище се заформя около контейнери за отпадъци в Перник, като най-потресаващото е, че контейнерите се намират непосредствено пред детска градина "Райна Княгиня", която се намира в квартал "Хумни дол" на улица "Г.Мамарчев".

За това алармира жена с публикация в социалните мрежи. На снимките, споделени от нея, се виждат разпиляни стотици отпадъци, сред които картони, кутии, торбички, кенчета и пластмасови шишета.

Жената твърди, че импровизираното сметище се заформя обезпокоително от месеци наред.

"Сметището не се формира само!", пише мъж.

"В Хумни дол нещата отдавна са извън контрол с всичко. Освен на живеещите там нормални граждани, на никой друг не му пука!", коментира потребителка на Facebook. "Освен живущите наоколо да се хванем да съберем боклуците и да ги вкараме в контейнера, докато пак някоя не ги е изровила и зарязала отвън. Иначе няма кой да ни ходи зад нас. Много пъти е било почиствано точно там и на следващия ден пак същата работа.", допълва друга.

Коментираща посъветва авторката да се обади на горещата линия на Община Перник и да подаде сигнал, в противен случай нищо няма да бъде предприето. "Ами обадете се на горещата линия към общината! Никой няма да прочете във фейсбук оплакванията ви! Имала съм проблеми със сметоизвозването и са взимали отношение!"

Жена сподели и друга снимка от същите контейнери, само че от друга гледна точка и от различен ден.

Снимки: Катрин Иванова, Диана Зафирова