София ще остане без градски транспорт за час следващия петък, заканиха се шофьори, които излязоха на протест под прозорците на местната власт в Столицата.

Причината е исканата от тях бонусна система, която им е обещана от кмета Васил Терзиев. Властта отговори - готова е да изпълни исканията на служителите, но след изборите.

Осма година Валентин Миланов прекарва повече време зад волана през деня. Често работи по 6 дни, а понякога и без почивка, в зависимост от графика.

"Първата смяна е от 04:30 от 13:30, втора смяна е от 13:30 до към 00:40", коментира той.

Зад волана на автобус 280 Валентин Миланов вози всякакви пътници, включително и футболните агитки, които след мач се качват от района на Националния стадион.

"Тогава сме малко психолози с феновете - от който отбор се качат, от тях сме. Има и много случки - изгубени деца, забравени документи, пияни пътници, особено сутрин в Студентски град има много такива", призна той.

Два фактора влияят върху заплатата на шофьорите - извънредният труд и глобите, които често стопяват взетото в края на месеца.

"Тук няма къде да се мине, ние закъсняваме, като закъснеем повече от 2-3 спирки, това вече е глоба", добави Валентин Миланов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

И тъй като остана на работа, Валентин не успя да подкрепи своите колеги, които излязоха пред общината с искане за бонусна система, която да възнагради труда им.

А ръководството на общината слезе при хората в опит за разговор. Посрещна ги отпор.