В социалните мрежи мъж сподели "опита" си от кооперативния пазар в столичния квартал "Люлин". 

Въпреки молбите на съпругата му да не пазарува от там, мъжът, вече рядко, го правил, за да помага на малкия бизнес колкото се може повече. "Жената си мълчи, но се усмихва, много пъти ми е казвала да не пазарувам тук, но го правя да помагам, за да не отива всичкото във веригите", пише Антъни Иванов в своя публикация в местна Facebook група.

"Гледам хубави домати, грозде, ябълки и понечвам да си сложа в торбичка, но продавачът скача", разказва Иванов.

"Недейте вие, аз ще ви сложа, всичките са пресни и здрави", казва продавачът на мъжа, който не се е усъмнил в качеството на плодовете и зеленчуците. "Поглеждам последния ред откъдето слага продавачът, изглеждат наред", пише той.

Прибирайки се, двамата със съпругата му установяват, че качеството не било толкова добро, колкото са били уверени от продавача и доколкото мъжът е успял да види.

Иванов казва, че за цената от 6 лв/кг за розови домати, не би трябвало една трета от тях да бъдат меки. Освен доматите, ябълките също не били в добро състояние. "Качеството зле. Повече няма да се прецаквам, защото той, малкият бизнесмен, сам се прецаква.", завършва поста си мъжът.

Коментиращи също споделиха за своите не толкова добри преживявания от въпросния пазар в "Люлин".

"3 пъти се опитах да пазарувам там и не ми дадоха да си взема сама. Последният път 1 кг чушки всъщност беше 700 г. Не стъпвам повече", зарича се жена.

"Бременна в осмия месец, преди 1 година една продавачка започна да ми крещи и да вдига скандал защо съм си избирала прасковите и как съм могла да ги опипвам. Изчаках я да известно време да се навика и нервите ми не издържаха и ги метнах да си ги събира… и отговорих, че не е единствената и на всяка сергия има праскови… От другите сергии започнаха да ме защитават, но наглата “продавачка” дори не се извини...", разказва пък друга жена. "Пропуснахте и цакането с кантара, конкретно на този пазар. Последния път и на мен се случи подобна случка, само че доматът беше зелен. Не стъпвам там!", пише друг потребител.

Жена сподели, че не се издават и касови бележки.

Снимката е илюстративна, БНТ.