Сериозно почерпен пловдивчанин прекара петък вечер в ареста на Четвърто районно управление, след като нарушил редица правила на пътя. Въпреки че полицаите му отнели шофьорската книжка и свалили номерата на колата, това не го спряло, и малко по-късно той отново бил засечен да шофира автомобила си.

Водачът, който е на около 50 години, се е движел по булевард "Шести септември" и решил да направи обратен завой на кръстовището с улица "Опълченска", до сградата на прокуратурата. По време на неправилната маневра се задал екип на Общинска полиция, които пуснали звуков сигнал, но водачът продължил да шофира в посока бул. "Цар Борис III Обединител".

След гонка патрулният автомобил успял да спре джипа близо до съдебната палата.

Приближавайки се до джипа с марка "Мерцедес", полицаите забелязали, че се държи неадекватно и се усъмнили, че е употребил алкохол, въпреки че мъжът отричал. На мястото бил извикан екип на КАТ, който да тества с дрегер водача.

След няколко неуспешни опита да духне в дрегера, полицаите свалили номерата и взели свидетелството за управление на мъжа за отказ от тест за алкохол, пише "24 часа".

През цялото време на проверката водачът питал дали няма някакъв шанс да го пуснат и да си тръгне без санкция. Той дори пуснал пари в колата на единия от патрулните автомобили. Униформените докладвали случилото се, а малко по-късно мъжът бил освободен.

Няма и час след това обаче отново бил засечен със същата кола в квартал "Капана". Служителите на реда го арестували и той прекарал нощта зад решетките. Тестът му за алкохол отчел 2,38 промила. 

Прокуратурата е уведомена за случая.

Снимка: Полицейски автомобила са спрели зад джипа с водача нарушител, "24 часа"