Случай на безотговорно поведение на група младежи в двора на училището в Добринище предизвика бурни реакции в социалната мрежа Facebook.

Дария Чакърова, жителка на града, изрази своето възмущение от случилото се чрез публикация в социалната мрежа на 14 октомври, насочена към съгражданите и родителите. Тя сподели своето неприятно преживяване, след като станала свидетел на наглото поведение на младежи, които консумирали алкохол и замърсявали пространството около централния вход на училището.

"Групичка младежи се бяха събрали, консумираха различни субстанции, мляскаха се и най-нагло разпръскваха своя боклук! Докато минавах, пред мен прехвърча наполовина пълно кенче. Направих забележка на младежа, но отговорът му беше 'След малко ще го изхвърля', което не се случи, докато бях там", пише Чакърова.

На следващата сутрин, докато водила децата си на училище, тя забелязала, че дворът е бил почистен. Въпреки това, по-късно през деня, преминавайки отново през двора, Дария осъзнала, че последствията от вечерта не са само боклукът. "Около входа към стола или около желязната бяла ограда смърдеше неописуемо на урина! Хора, човешка урина! Толкова са пили снощи, че не са издържали и са свършили нуждата си там, в училището, което би трябвало да всява респект у тях", добавя тя в публикацията.

Дария разказва как учениците, които преминавали през двора, били принудени да тичат със запушени носове, за да избегнат миризмата на урина по пътя към училищния стол. Тя изразява своето дълбоко разочарование от действията на младежите и подчертава усилията на двете жени, които още по тъмно са почистили двора, за да възстановят приличния вид на училището.

"Децата са нашето бъдеще!", напомня Чакърова в края на публикацията, като призовава родителите да обърнат внимание на поведението на своите деца и да помислят върху примера, който дават по-големите на по-малките.