Русенец изрази опасенията си относно сигурността на мост. Пътното съоръжение минава над река Русенски Лом, а според мъжа, конструкцията е опасна. Той е заснел бетонното здание от долната му страна. Обяснява, че на места стърчи арматура, а при преминаване на тежкотоварни превозни средства, се чува странен звук. Подал е сигнал до общината. Допълва, че смята да спре да преминава по моста. Друг жител сподели в социалната мрежа, че отдавна е взел това решение.

„Здравейте, вчера минавах под моста, който води в посока София, точно над река Русенски Лом. По него, както знаем, минават доста тежки камиони. Направи ми впечатление, че от тази връзка стърчат арматурни железа и когато преминават камиони, се чува странен звук. Понеже не съм нито архитект, нито строителен инженер, реших да споделя с вас снимката, и ако има някой, който разбира, да си каже мнението или да отиде да погледне. Наскоро, през септември, се срути един доста голям мост в Дрезден, Германия, и понеже сме в България, малко се притеснявам. Мисля да спра да минавам по този мост засега,“ написа Павел Петров.

„Ами то е готово за падане, особено от лявата страна,“ коментира мъж.

„Аз отдавна съм спрял да минавам по него мост и избягвам и другия, който е в посока от София към Русе, защото и на двата моста наскоро правиха повърхностни ремонти, но и двата отдолу не изглеждат твърде надеждни, но както вие така и аз не съм нито архитект, нито строителен инженер и за това не изпадам в полемики относно тези места, а просто се старая да не минавам през тях! Защото, ако нещо се случи с тях никой няма да вини нито архитекта, който отговаря за тези неща, нито строителния инженер, който е отговарял за изграждането на тази част от инфраструктурата на града!“

„Щом не е строен от Колю Фичето…, да си имаме повече от едно на ум!“

„Тук сме в България, трябва да се случи нещо лошо и чак тогава, евентуално да се вземат някакви мерки.“