Стотици тирове са блокирани в близо 6-километрова опашка на ГКПП Кулата. Заради лошото време и непочистени пътища във вътрешността на страната, Гърция забрани влизането на своя територия на автомобили над 3,5 тона в събота следобед.

Тежкотоварните камиони останаха блокирани пред граничния пункт, като сред чакащите най-много са чужденци, които са нощували в кабините на камионите си.

Гърция спря тировете над 3,5 т! Как можете да минете през границите?

"Гърците явно не са си изчистили пътищата. Вече бях тръгнал на път, когато стана ясно за забраната, затова чакам тук. Надявам се водата и храната да ми стигнат и по-скоро да отворят пункта. Ако останем по-дълго време тук, дано някой от властите се сети за нас", коментира пред "24 часа" шофьор, който кара стока от Видин.

За леките коли няма забрана за влизане в Гърция, но трафикът е изключително слаб.

Задължително е движението с вериги на тежките камиони над 12 тона към ГКПП-Гюешево и високите места в Кюстендилска област. Снежната покривка там достига на места до 50 см. По високите места има и навявания до един метър. 

Периодично за почистване затварян за тирове е и проходът "Предела", отсечката от Благоевград за ГКПП Ст. Лисичково, а пътят Гоце Делчев-Катунци през Папаз чаир е затворен за автомобили над 3,5 тона.