Мощните градушки, които удариха много части на страната, принудиха хората да проявят креативност. Много щети бяха нанесени във Великотърновски. Стотици коли бяха с изпочупени стъкла. Силният вятър отнесе покрива на училище „Вела Благоева”. Улиците във Велико Търново се превърнаха в реки, а градушката с размер на орех изпочупи прозорците на последния етаж в Областната администрация. Щети са нанесени и на земеделските култури в района.

400 коли и каравани са със щети след градушката в Търновско

В село Шереметя автокъща преброи 400 автомобили и каравани с огромни щети. Става въпрос за нерегистрирани коли, без гражданска отговорност и автокаско.

В Търново шофьор реши да измисли начин как да предпази колата си. Той е облепил стъклата с картон.

„Когато очакваш бурята да се завърне,“ написа жител. Хора коментираха, че това в никакър случай не е смешно и че е нормална реакция след случилото се.

„Не е смешно. Всеки се спасява както може.“

Отпускат до 1578 лева помощ на пострадалите от бурите

„Тия кашони няма да спрат, ако е същата.“

„Тази сутрин видях доста иновативни средства за предпазване от градушката. Автомобили покрити с одеяла, черги и велпапе.“

„Не е смешно, бурята се оказа непредвиден разход за доста (автокъщи, земеделски производители и др.). Какво остава за обикновеният човек с голф 4 освен да сложи картон?!“

„Не е смешно и аз снощи си сложих фолиото за лед от страх.“

Градушка, колкото орех, унищожи посевите в родопското село СНИМКИ

Снимка: Dido Kolev