Жители на Велико Търново са сериозно обезпокоени от проблем, отнасящ се до препълнените контейнери за боклук в града.

Социалната мрежа Фейсбук се превърна в платформа за споделяне на възмущение и критика към състоянието на градската хигиена.

Звезделина Динева изразява недоволството си с остри думи: „Градът на боклуците. Прекрасна гледка, която се вижда почти всеки ден. Да искаш да събереш боклука покрай контейнера, ама да няма къде да го изхвърлиш. Защото преливат. Сами си направете извода! И контейнерите бяха по два, а сега ни оставиха с по един на улица. И сметоизвозващите камиони идват през три дни, а преди минаваха всеки ден“.

Думите й получиха широка подкрепа, като много граждани потвърдиха, че на редица улици проблемът е видим и систематичен.

Друг потребител, Петя Стефанова, написа в коментарите под поста на Звезделина следното: „Няма оправдание за мизерното положение. Крайните квартали са в безпомощност. Защо да гледаме как е в другите градове, като в нашия не сме цъфнали. Това не ни успокоява, че мизерията царува. Жалки създания сме. Руши се всичко, което се създава. Липсва самосъзнание и отговорност“. 

А Стефан Андреев предполага, че причината за препълнените контейнери може да е повреда в сметоизвозващите камиони:

„Според вас защо са пълни? Не ви ли минава през ума, че сметосъбиращата фирма може да има авария? Камионите са счупени може би“, коментира мъжът.

Препълнените контейнери са не само неприятна гледка, но и представляват потенциален риск за здравето и комфорта на жителите. Гражданите се надяват местната власт да обърне по-сериозно внимание на този проблем.

Снимки: Звезделина Динева & Даниел Мирков