„Това не е Украйна, това не е незаконно сметище, това не е обществена тоалетна, това е театъра в Пазарджик, храм на нашата култура.“ С тези думи жителка на Пазарджик описа състоянието, в което се намира сградата. Тя публикува и снимки, на които се вижда колко негативно се е отразило човешкото действие и бездействие. Фасадата на театъра е „татуирана“ с драсканици, а боклуци и забрава са обградили мястото.

„Сградата принадлежи на Община Пазарджик, но театъра се финансира и от Министерството на Културата. Това е в Пазарджик, град който има дори заместник кмет по Култура, комисия по култура в допълнение към отдел култура и милионите от нашите пари, давани за култура. Град в който всичко е ПР, бял или черен. Като винаги някой друг е виновен за всичко на ранимите млади стопани. Това е центърът на Пазарджик, сърцето на Пазарджик. Това първо вижда един турист, когато попадне в нашия град. Това виждаме ние, които обичаме театър.

Това не е проблемът, проблемът е в липсата на хора от стопаните, които да видят всичко това. Липсата на добра воля в стопаните и в тези които обитават този храм. Защото изкуството има свои храмове. Това е с години. Това не е проблем изобщо, би струвало нула лева на бюджета, единствено са необходими няколко човека с добра воля да го почистят и малко грижа, безплатна, за да бъде подържан този храм,“ гласи още публикацията на Borislava Georgieva.

„Очаквам Пена и Гана от общината,да ви посъветват,че след като сте толкова възмутена,да вземете да почистите сами!,“ пише жителка.

„За съжаление така е в града и в селата! Хвърлят отпадъци, книжки, опаковки, семки и като направиш забележка, те ругаят! Не е достатъчно само да се почиства, а и да се пази!,“ коментират още.