Младеж на електрическа тротинетка изправи косите на шофьор. На кръгово движение в град Русе, в насрещната посока внезапно тротинетката се появява пред колата. Действието се разиграва късно снощи. Само сантиметри делят двете превозни средства от сблъсък. За щастие не се стига до инцидент, но от заснети кадри от друг водач, се вижда ясно как момчето, въпреки случилото се, продължава да се придвижва в насрещното.

Жители на крайдунавския град останаха безкрайно възмутени и настояват за мерки.

„Не му пука за собствения живот, но може да съсипе живота на друг,“ опасява се мъж.

„Кой щеше да е виновен в случая?,“ пита друг.

„Малоумници. Преди месец ми изскочиха трима на кръговото, движейки се срещу движението. Не знам какво щеше да се случи, ако се озоват на капака или под гумите на колата.“

„Трябва време, за да се създадат закони, един куп хора да умрат, и колко невинни да си изпатят,“ предполага друг.

„Трябва вече пред общината един протест срещу шофиращите тротинетки и абсолютният отказ от отговорност на Общината да се направи. Доста държави в Европа забраниха тротинетките. Нямат ни каска, ни светлоотразителни жилетки, карат и по Околовръстното, такива без книжки, и такива с отнети книжки. Хвалят се как използват наркотици и после нямат проблем с полицията, защото няма изискване за книжка, съответно законите за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици не важи за тях,“ коментират още.

Ето и сллучката:

Кадри: Албена Милкова