Столичани алармират за сериозен инфраструктурен проблем. Жители са забелязали опасност на бул. „Александър Малинов“. Тротоарът се е отделил от пътната настилка и се е образувала фуга. По думите им това се е случило вследствие на изкопни дейности в непосредствена близост. Оказва се, че мястото не остава незабелязано, а работници замазват видимата част на пукнатината.

„Бул. „Ал. Малинов“ преди кърстовището с ул. „д-р Атанас Москов“, посока бул. „Цариградско шосе“. Тротоара се отлепи от пътната настилка, най вероятно поради новия изкоп, пешехоната алея е подала! На снимката работници замазват отворилата се фуга!,“ написа жител на квартал „Младост“.

Хората са изумени от начина, по който е решено да се обезопаси мястото, както и в надеждността му.

"Лепене" за трети или четвърти път последните няколко месеца.,“ коментира в социалната мрежа жена.

„Целият тротоар и от двете страни пропада. Подадох сигнал, общината уж провери и не откриха нередности и някакви лъжи ми изсипаха как тротоара щял да бъде възстановен и прочее. Абе, като имат парички строителите, няма кой да ги пипне. Сигурно трябва човек да умре в някой изкоп преди да се задействат компетентните органи,“ смята мъж.

„Той на няколко пъти през лятото тръгваше... да видим докога ще спят институциите,“ пише друг.

„Боже Господи, замазват с циментов разтвор! Все едно да подпреш круизен лайнер с дървено трупче.“

„Много отдавна са предприети действия от страна на районната администрация и отговорните институции са уведомени с няколко писма и протоколи от наша страна многократно. ДНСК правят проверки и следят за състоянието. Метрополитен също следят за параметрите на техните съоръжения. Изпълнителят е предприел и действия по укрепване на изкопа“, коментира под публикацията във Facebook Ивайло Кукурин, кмет на район „Младост“.

„Дано само не полети някой автобус в изкопа, от другата страна, когато е спрял на спирката,“ опасяват се още.

Снимки: Mihaylov Ivaylo