Заради заболял от коронавирус третокласник от ОУ "Христо Ботев" в град Раковски е наложена карантина на контактувалите с него над 20 деца.

Под карантина са и 12 деца от първа група на  ДГ "Иглика" в града, тъй като е диагностициран помощник-възпитател с COVID-19, съобщи БНР.

Още с отварянето на детските градини през януари започна увеличаването на случаите на заразени с коронавирус, подчерта Татяна Бакова, зам.-кмет на Раковски.

"Колкото и всички разпоредби да бъдат спазвани, става въпрос за малки деца. Поетапно всяка седмица имаме около две или три групички, които са карантинирани. След 10 дни карантината отпада, следват други служители и така - като една щафета се получава, но смятам, че в скоро време ще бъде преустановена, защото по-голямата част от персонала вече минаха заболяването", посочи тя.

В община Раковски днес започна и ваксинирането на педагогически и непедагогически персонал. 470 са работещите в детските градини и училищата като от тях едва 79 души са заявили желание да се ваксинират. Имунизацията ще продължи по график до петък.