Ужасен инцидент в Несебър.

Младеж с тротинетка е блъснал дете, което заедно с група връстници вървяло по пътното платно. За произшествието гласност дава бащата на потърпевшия, който твърди, че действието е извършено умишлено. Били са извикани медици и служители на реда.

 Ситуацията се е разиграла около 22:30 часа в несебърския квартал "Черно море" 3. Тийнейджърите вървели по пътното платно, когато по улицата се задала тротинетката.

Едно от момчетата тръгнало към другия край на улицата, а в този миг се стигнало и до сблъсъка.

"Както се вижда много ясно на клипа, детето, което управлява тротинетката, умишлено връхлита децата и удря сина ми с около 35-40 км/ч. Детето ми прибягва, за да се предпази, но той умишлено го блъска в гръб! При което синът ми се превърта на улицата, и лежи от болка на земята", твърди бащата на потърпевшия Александър Иванов. Той не разкрива какво е състоянието на детето, но обвинява водача на тротинетка в опит за бягство.

"След удара се е опитал да избяга. Скрива тротинетката и се връща с колело. През цялото време лъже за инцидента. Добре че имаше много свидетели и едни от тях го върнаха да погледне какво е направил! Ако не бяха свидетелите най-безкомпромисно щеше да си замине от ПТП-то!", твърди Иванов.

"Крайно време е държавата да вземе мерки срещу малолетни и непълнолетни, които управляват мощни тротинетки, без светлини и отличителни знаци, без да познават правилата за движение по пътищата, газещи всичко по пътя си, ей така за кеф! Това безобразие трябва да спре!", коментира той.

Припомняме, че през последните месеци зачестяват инцидентите с електрически тротинетки. Като расте броят на хората, приети в Отделението по неврохирургия на УМБАЛ Бургас след произшествия с такива превозни средства.

Случаите са през ден, а преди две седмици половината от леглата в отделението са били заети от такива пациенти.

Вижте и целия сигнал на Александър Иванов, публикуван без намеса:

"Днес е нашето дете, утре може да е вашето. Здравейте! Снощи синът ми пострада при инцидент в Несебър, кв. "Черно море" 3!
Както се вижда много ясно на клипа, детето, което управлява тротинетката, умишлено връхлита децата и удря сина ми с около 35-40 км/ч. Детето ми прибягва, за да се предпази, но той умишлено го блъска в гръб!

При което синът ми се превърта на улицата, и лежи от болка на земята. След удара се е опитал да избяга. Скрива тротинетката и се връща с колело. През цялото време лъже за инцидента.

Добре че имаше много свидетели и едни от тях го върнаха да погледне какво е направил! Ако не бяха свидетелите най-безкомпромисно щеше да си замине от ПТП-то!

Крайно време е държавата да вземе мерки срещу малолетни и непълнолетни, които управляват мощни тротинетки, без светлини и отличителни знаци, без да познават правилата за движение по пътищата, газещи всичко по пътя си ей така за кеф! Това безобразие трябва да спре! Дори не се опитва да намали! Дори не се връща да помогне на детето ми! На какво възпитавате децата си? На агресия и безнаказаност? Не е важно какво оставяте на децата Ви след вас, а е важно децата Ви какви хора ще станат след вас!