Обстановката в област Добрич продължава да е усложнена заради лошите метеорологични условия.

Продължава снеговалежът, който към момента по данни на Метеорологичната станция в Добрич е от 39 л/кв.м., силата на вятъра е от 16 м/с. Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са се отзовали на десетки сигнали за закъсали автомобили и паднали дървета. 

Над 70 са сигналите за паднали дървета на територията на цялата област, информира за БНР комисар Дарин Димитров, началник на Пожарната безопасност.

През нощта пътниците от повече от 30 автомобила са поискали евакуация, като най-проблемни и към момента са отсечките Добрич – Варна, Добрич – Генерал Тошево и Добрич – Балчик. В спасяването на превозните средства закъсал е и един пожарен автомобил на пътя за Генерал Тошево.

На пътя Добрич – Варна, около отбивката за село Дебрене има обърнат камион и пътят, според шофьори е непроходим.  Има и много населени места в областта, в които електрозахранването е прекъснало – сигналите са от общините Балчик и Каварна.  

Бурята удари Варненско! Виелица блокира път, отмениха полети СНИМКА

Снеговалежът и силният на моменти бурен вятър продължават и към момента. Апелира се хората да не предприемат пътувания, освен в случай на крайна необходимост.