Необикновена молба, по необикновен повод разпространи столичанин в социалната мрежа Facebook.

Мъж търси фикус, с който не иска да краси дома си, а да обезопаси шахта, зейнала край блок 100, разположен в "Сухата река".

Столичанинът уточнява, че растението трябва да е с внушителни размери, за да свърши нужната задача - вероятно, за да съответства на кратера. Той разпространява и снимки, на които се вижда потрошеният капак на шафтата, в която зее сериозна дупка.

"Така е от около половин година, носи се легенда, че има лечебни свойства сравняват я с дупката при Царичина - който е паднал в нея се възстановява за около 8 месеца, но ние жителите на 100 блок сме скептични", шегува се мъжът.

Вижте и цялата му пиблукация, споделена във Facebook:

"Здравейте. Искам да помоля някой ако разполага с растение марка “фикус“, с размер над 1,5 метра и по възможност със саксия, да ни го предостави, за да обезопасим тая шахта отстрани на легендарния 100бл. Така е от около половин година, носи се легенда, че има лечебни свойства сравняват я с дупката при Царичина - който е паднал в нея се възстановява за около 8 месеца, но ние жителите на 100 бл. сме скептични".