В понеделник и в източните райони валежите ще спрат, а до вечерта и облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде предимно слаб.

Минималните температури ще останат без промяна спрямо тези в неделя — около десетина градуса, а дневните ще бъдат от 17 до 22 градуса, съобщиха синоптиците от НИМХ.

След обяд над Черноморието ще е предимно слънчево с до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 16-18°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Във вторник ще е предимно слънчево, със слаб югоизточен вятър. Сутринта на места в източните райони, в затворените котловини и по поречието на Дунав ще има условия за мъгли. Сутринта ще е по-хладно, дневните температури слабо ще се повишат.

В сряда облачността отново бързо ще се увеличи и на отделни места, главно в Южна България, е възможно да превали.

Средиземноморски циклон отново ще влоши за кратко времето в четвъртък и петък с валежи предимно в южните и източните райони на страната. Дневните температури от четвъртък нататък ще са в интервала от 15 до 20 градуса.