Нормална практика за много собственици на домашни любимци е да не почистват след тях. В нещо нормално се превръща и това, някой да чисти след тях, ако изобщо има такъв човек. Възрастна жена събира изпражненията на най-добрия приятел на човека във Варна. Въпреки горещото време, тя прави усилието да се наведе и свърши това, което някой друг е трябвало да направи. Случката е от "Кайсиева градина".

„Уважаеми собственици на кучета, дали някой от вас ще се засрами от преклонната възраст на тази жена, която периодично почиства полянката под бл. 222 от резултата на домашните ви любимци? Толкова ли е трудно да носите торбичка и да почиствате след тях? В тези жеги мухите пълнят домовете на хората от ниските етажи. Квартала е засипан с фекалии и не кмета е виновен за това,“ написа жител на морската ни столица в мрежата.

„Не очаквайте от наглите, да се засрамят! Те са си мърляви и в дома, и извън него,“ коментират под публикацията.

„На никой не му пука, даже и тротоарите са пълни с кучешки изпражнения. И не се и сещат, че цялата тази мръсотия, си я носим вкъщи. Какво от това, че всеки си почиства апартамента, като навън тънем в мръсотия,“ пише друг.

„За пешеходните пътеки разбирам, ама за тревните площи, където наторяват и се разграждат немога! Ако се викаше така и за всички пластмаси, торби, фасове и реална мръсотия, която не се разгражда изобщо, щеше да е една идея по-чисто! Защото вие големите чистници и с изключително възпитание и култура, тея найлонки, с които си събирате лайната на кучетата къде си мислите, че отиват незнам! Поклон пред тази женица, която вместо да реди във фейсбук, се е навела и действа!,“ смята жена.

„Ми акат си животните. Кой ги затвори във вашите къщи като "домашни любимци!? ..ми пустай мода. И виновни няма. Дежурете сега с торбички да им чистите, щото си помислихте, че сте на село. Да, ама не.“