Случай с вдигнати чистачки на автомобил в Стара Загора предизвика дискусия в социалната мрежа Facebook.

В публикация на човек, който е решил да запази анонимност, се изразява възмущение от агресивното отношение към паркиран автомобил, въпреки че не е ясно точното място, на което е паркирана колата.

"Престанете да правите мизерии на хората! Никъде не е обозначено, че това е вашето паркомясто. Когато има скоба и сте си го платили, може да се обадите да вдигнат колата. Но когато мястото е общинско, всеки е свободен да паркира, където намери за добре," пише авторът, като призовава за повече уважение между съседите. Той също така подчертава, че няма оправдание за действия като вдигане на чистачки, чупене на прозорци или хвърляне на яйца по автомобилите.

Темата бързо предизвика активна дискусия сред потребителите на социалната мрежа. Мнозина споделиха собствени преживявания с липсата на толерантност при паркиране в жилищни зони.

Елена Панайотова, една от коментиращите, разказа за личния си опит с подобни проблеми. "Когато си взехме кола и започнахме да паркираме пред блока ни, започнаха и проблемите. Първо нарязаха една от гумите ни, след това започнаха да се появяват злобни бележки. Една вечер, след като намерих поредната бележка, отидох при съседите и на висок глас заявих, че ако намеря още една, ще подам жалба в полицията. От този момент нататък нямам проблеми с бележки или нещо подобно," пише тя.

Цветан Владимиров също сподели своето решение на проблема: "Аз си поставих видеорегистратор и спряха селските работи," написа той.

Случаят поставя на дневен ред въпроса за толерантността и спазването на обществени правила при паркиране в градските жилищни райони. Макар и неформално, подобни прояви на агресия, като вдигането на чистачки и оставянето на заплашителни бележки, често създават напрежение сред съседите.