Изхвърлена покъщнина стои вече месец до кофи за смет в идеалния център на Враца, сигнализира в социалната мрежа Фейсбук жителката Елизабет Георгиева. Тя изрази разочарованието си от липсата на адекватни действия по почистването на натрупаните отпадъци и насочи критиките си към местната управа и отговорните за сметоизвозването институции.

Според Елизабет Георгиева, проблемът е възникнал на бул. „Никола Войводов“ 8, зад магазин „Адидас“, където от един месец изхвърлените мебели и покъщнина стоят „непокътнати“ около контейнерите за отпадъци. Жената отбелязва, че въпреки редовното събиране на боклука от самите кофи всяка нощ, оставените около тях предмети остават на място, което създава неприятна гледка и воня в района.

„Прогнили дюшеци, пропити от дъжда, вонят отвратително. Доскоро тук се мъдреше и една тоалетна чиния за разкош“, пише възмутената жителка.

Жената обръща внимание и на факта, че липсата на капаци на контейнерите и неефективната поддръжка на съоръженията създават усещане, че градът е в „каменната ера“ по отношение на сметоизвозването.

Елизабет Георгиева изразява мнение, че кметът е загубил контрол върху управлението на града и посочва, че липсата на мониторинг и организация води до подобни ситуации.

„А иначе едни спретнати момчета вървят по Пробива по двойки и следят за реда. Чудесно! Лицето ни умито, а задника ни...“, коментира саркастично Елизабет.

Жената сравнява ситуацията във Враца с практиките в други градове, където контейнерите са оборудвани с капаци и педали, което улеснява използването им и предотвратява разпространението на неприятни миризми и боклуци извън съдовете за отпадъци. Тя подчертава, че тези решения са лесно постижими, но изискват воля и ангажираност от страна на управлението.

Врачани възмутени от нощни купони в парка, превръщащи се в сметище