С домашни любимци в градския транспорт. 

Снимките, които виждате, са публикувани от Дамян Димитров във Фейсбук. Те сътвориха вълна от реакции и коментари в социалната мрежа - някои от които положителни, а други отрицателни. Фотосите са заснети в трамвай № 8 и са озаглавени "Великолепната четворка".

Защо "Великолепната четворка"? Защото на снимките виждаме баща с дете и две кучета - подобни ситуации с транспортиране на домашни любимци в градски транспорт обаче провокират стресови реакции в част от пътуващите. Притесненията на хората са основателни, тъй като е възможно пътуването да направи животното по-буйно и да е трудно да бъде ударжано.

"Обичам и съм имал много от агресивните породи кучета, но винаги съм ги водил, както трябва сред хората, защото наистина има хора с панически страх..", коментира Иван под публикацията на Дамян. 

Десислава се възмущава от гледката и споделя, че в градския транспорт кучетата следва да са на повод. "Кучетата са прекрасни, спор няма... В градския транспорт обаче следва да са ПОНЕ на повод! Колкото и да си познава човек кучето, то все пак си остава куче. Има хора, които се страхуват и от елементарна култура е редно да им се спести да се сблъскват челно със страховете си."

Филип пък пита дали стопанинът е взел билетче за пътуване на кучетата. "Интересно ми е само, стопанинът дали им е взел билетчета, все пак като ще смятаме кучетатата за повече от хора, то би било редно да си плащат и за тях таксите за пътуване в обществения транспорт."

"Прекрасни. И бебето и охраната!", "Страхотен отбор. Надявам се да виждам все повече такива добри примери.", гласят други коментари.

За да се избегнат неудобни и неприятни моменти, ветеринарни специалисти съветват стопаните да се уверят, че домашният любимец е в подходящо психическо състояние и е достатъчно спокоен.