Граждани на Враца са силно възмутени от състоянието на сградата на ДКЦ 1 (Втора поликлиника), която според тях е в плачевно състояние и не отговаря на минималните стандарти за безопасност и хигиена.

Проблемът бе изтъкнат в социалната мрежа от Радослав Бърлатов, който публикува остър коментар по темата във Фейсбук, поставяйки въпроса как местната власт и здравните институции позволяват на сградата да функционира.

"Сега разбирам защо се нарича болница, а не лечебница. Как Общината и РЗИ допускат тази сграда да се използва за пациенти? Правим фестове и улици преди изборите, а се нехае за реалните проблеми на хората," пише Бърлатов в своя пост, подчертавайки, че сградата е далеч от съвременните стандарти за медицински заведения.

Бърлатов също така посочва редица конкретни проблеми със сградата – липса на нормални тоалетни, труден достъп за хора в неравностойно положение, опасни открити контакти и рушаща се мазилка.

Мъжът отбелязва с ирония, че лекарите плащат наем за кабинетите в тази "псевдоморга", където условията са далеч от приемливите за пациенти и медицински персонал.

Коментарът му предизвика бурни реакции. Много потребители изразиха подкрепа за критиката. "Това е пълна трагедия!" написа Светломир Пенчев в коментарите под поста. Други граждани също се включиха в дискусията, настоявайки, че въпросът трябва да бъде решен. "Наистина трябва да се обърне внимание," добави Сийка Танкова. 

Снимки: Радослав Бърлатов