Двеминутно видео, споделено в няколко софийски Facebook групи, показва как шофьор на сив автомобил, изнервен от сутрешния трафик, се опитва да мине зад червена кола, която прави ляв завой на нерегулирано кръстовище, въпреки че такъв там е забранен, твърдят софиянци.

В този момент на пътя се появява друг автомобил, също правещ ляв завой. Шофьорът на сивата кола рязко натиска спирачките и завива леко вляво, ожулвайки червената кола, която все още не е завършила своята маневра.

След сблъсъка, шофьорът на сивия автомобил слиза и се отправя към другата кола, вероятно за да поговори с другия водач. Жената, шофираща червената кола, също излиза, оглежда щетите и също разменя няколко думи с шофьора на сивата кола.

След краткия разговор, всички се качват обратно в автомобилите си - жената продължава по пътя, а мъжът със сивия автомобил започва да дава на заден ход, за да направи десен завой. Всичко това се случва на пешеходна пътека, по която точно тогава преминава жена. В началото търпеливо изчаква мъжът да направи своята маневра, но след това решава да го заобиколи. Той обаче изведнъж тръгва напред, а жената минава зад колата, когато той отново включва предавката за движение назад, при което жената уплашено скача назад.

След като пешеходката успешно преминава, шофьорът на сивия автомобил продължава да дава назад и започва да завива надясно, въпреки че е в лява лента. В този момент обаче му пречи друг автомобил, който иска да направи ляв завой. По същото време се вижда как шофьор от съседна кола, спрял вдясно от сивата кола през целия запис, вдига ръка и подава глава през прозореца. Това допълнително изнервя шофьора на сивия автомобил, който слиза и се приближава за кратък словесен сблъсък с него.

Накрая и двата автомобила продължават по пътя си. Случката се развива на 2 октовмри минути преди 8:30 сутринта на булевард "Никола Петков" при улица "Паскал Тодоров", старата част на квартал "Овча купел". 

"Много е зле по лоложението, разберете, много е зле. Наглеци, натискат се, изпреварват на спрял автомобил на пешеходна пътека. Контролът е нулев, нулев! И по зле ще става. София е ад за шофиране", пишат коментиращи в социалните мрежи.

"Този добре, че не е ватман, че щеше да ги гази всички... пешеходци, шофьори, мотористи... всички...", шеговито посочва пък друг коментиращ. "Този малоумен ли е? Напред-назад, на пешеходна пътека? Щеше да сгази пешеходка и освен това тръгна да налита на бой на човека от съседната кола, след като с безброй маневри не можа да реши накъде ще кара и накрая зави от лява лента надясно", изразява мнението си друг.

Видео: Facebook